Buzdolabında saklamamanız gereken 10 yiyecek

Tüm yiyecekleri buzdolabında saklıyorsanız, dikkat! Bazı yiyecekleri buzdolabında saklamak yiyeceÄŸin aromasının bozulmasına neden olabiliyor. Buzdolabında saklamamanız gereken yiyecekleri listeledik, bakalım o listede neler var… Sarımsak Buzdolabında bekletilmiÅŸ sarımsak aromasını kaybedeceÄŸi için en uygun saklama ortamını tercih etmeniz gerekiyor. Buzdolabınızın sarımsak kokmasını ve sarımsağın kendine has kokusunu kaybetmesini istemiyorsanız sarımsakları kapalı ve kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz. Domates Buzdolabında bekletilen domatesler hem kısa sürede yumuÅŸayacak hem de kendi özel dokusunu kaybedecektir. SoÄŸan Sarımsak gibi tüm dolaba…

"Buzdolabında saklamamanız gereken 10 yiyecek"

İç kanama nedir, iç kanama belirtileri nelerdir?

İç kanama vücudunuzda meydana gelen kanamadır. Vücudunuzun dışına zarar veren bir yaralanmayı görmek kolaydır. Cildinizde bir kesik veya yırtık genellikle kanar. Vücudunuzda ne tarafın yaralandığını görebilirsiniz. Ancak iç kanamada durum aynı deÄŸildir. Bununla birlikte iç kanama görmek ya da teÅŸhis etmek kadar kolay deÄŸildir. Dahili olarak kanama genellikle travma veya yaralanma sonucu olur. Daha az belirgin nedenler de iç kanamaya neden olabilir. Bunlar gastrit , organ hasarı veya kanama bozukluÄŸunu içerir .  İç kanama meydana…

"İç kanama nedir, iç kanama belirtileri nelerdir?"

Kalp ameliyatı sonrası iyileşmeyi hızlandıran öneriler

1- Sigarayı bırakınSigara, genel saÄŸlık durumunu bozan en önemli faktörlerin başında gelir. Hastalık veya ameliyat nedeniyle sigarayı bırakan hastaların iyileÅŸmeye yönelik ilk adımı attığı unutulmamalıdır. Hatta sigarayı bırakmakla kalmayıp, sigara içilen ortamlarda bile bulunulmamalıdır. 2- Hasta ziyaretlerini kısıtlayınAmeliyattan hemen sonra ve iyileÅŸme dönemindeki dikkat edilmesi gereken bir baÅŸka konu da hasta ziyaretleridir. Açık kalp ameliyatı sonrasında vücudun savunma mekanizmaları bir süre baskılanır. Bu dönemde, hastanın kendini enfeksiyon kaynaklarına karşı koruması gerekir. YoÄŸun bakımdan çıktıktan sonraki…

"Kalp ameliyatı sonrası iyileşmeyi hızlandıran öneriler"

Tiroit nodülleri hakkında tüm bilinmeyenler

Boynumuzda yer alan 20 gr. ağırlığındaki tiroit bezindeki sorunlar insan metabolizmasında önemli sorunlar ve hastalıklara yol açıyor ve sinsi hastalık, halsizlik ve huzursuzluk ile kendini belli ediyor. Tedavi edilmediÄŸinde kalpte ritim bozuklukları ve kemik erimesine varan ciddi hastalıkları yol açarak çocuk sahibi olmayı bile engelleyebiliyor.  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Ömer bu noktada vücutta termostat görevi yaparak metabolizma hızını ayarlayan tiroit beziyle ilgili bilinmesi gerekenleri paylaÅŸtı. “En önemli tiroit hastalıkları  hipertiroiti ve hipotiroiti Tiroit…

"Tiroit nodülleri hakkında tüm bilinmeyenler"

Cam su şişelerindeki büyük tehlike

Plastik ÅŸiÅŸelerin insan hayatına olumsuz etkilerinin belirlenmesinin ardından cam ÅŸiÅŸelerin tercih edilme oranı daha da arttı. Evlerde kullanılan her ÅŸeyin cam içerisinde saklanmasının insan saÄŸlığı açısından da faydalı olduÄŸu biliniyor. Ancak durumun zannettiÄŸimiz gibi olmadığını belirten gıda mühendisi Erdem Öner, cam ÅŸiÅŸelere karşı önemli uyarılarda bulundu. Plastik ÅŸiÅŸelerin insan hayatına olumsuz etkilerinin belirlenmesinin ardından cam ÅŸiÅŸelerin tercih edilme oranı daha da arttı. Evlerde kullanılan her ÅŸeyin cam içerisinde saklanmasının insan saÄŸlığı açısından da faydalı olduÄŸu…

"Cam su şişelerindeki büyük tehlike"

Beyin üretkenliğini artıran yiyecekler

İngiliz Beslenme Uzmanı Jo Lewin, tüm gün enerjinizi yükseltip beyin üretkenliÄŸini artıracak yiyecekleri açıkladı. İşte o yiyecekler… Et suyu İçeriÄŸinde yer alan kolajenin prolin ve gilisin isimli iki amino asiti içinde barındırdığı et suyu, bağırsaktaki yararlı bakterilerin yenilenmesini saÄŸlıyor. Tam tahıllı yiyecekler Tam tahıllı yiyeceklerin içeriÄŸinde yer alan karbonhidratlar beyin geliÅŸimini artıran besin kaynaklarından birisi olarak dikkat çekiyor. YeÅŸil çay YeÅŸil çay içeriÄŸinde yer alan L-Theanine isimli amino asit yaratıcılığı tetikleyen besin kaynakları arasında yer…

"Beyin üretkenliğini artıran yiyecekler"

Suda boğulmalara karşı 7 ilk yardım önerisi

Yaz sıcaklarının kendini iyice hissettirmesiyle birlikte serinlemek için deniz, havuz, nehir, göl gibi alanların tercih edilmesi bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Özellikle çocukların ve yüzme bilmeyenlerin önlem almadan bu sulara girmesi boÄŸulma olaylarında artışa neden oluyor. Türkiye’de trafik kazalarından sonra en fazla ölüm olayının yaÅŸandığı boÄŸulma vakalarında uygulanabilecek ilk yardım bilgisi hayat kurtarıcı olabiliyor. Doç. Dr. Fatih Büyükcam, suda boÄŸulma olaylarında yapılması gereken ilk yardım müdahaleleri hakkında bilgi verdi.  Suni solunuma su içinde bile baÅŸlayabilirsiniz…

"Suda boğulmalara karşı 7 ilk yardım önerisi"

Huzursuz bacak sendromu ve varis arasında ilişki var mı?

Huzursuz Bacak Sendromu Nedir? Huzursuz Bacak Sendromu, bacaklarda konfor bozukluklarına yol açan bir sinir sistemi bozukluÄŸudur. Dayanılmaz bir biçimde gelen, bacakların oynatılma, hareket ettirilme hissine, vücudun verdiÄŸi yanıttır.  Bu his, ÅŸiddeti açısından, kiÅŸiden kiÅŸiye deÄŸiÅŸiklik gösterebildiÄŸi gibi, ortaya çıkan yakınmaların ifade ÅŸekli de farklılık gösterebilir. Bazıları “bacaklarımda hafif bir kaşıntı” derken, bazıları durumu “dayanılmaz biçimde iÄŸne batmaları” veya “bacaklarımda sanki böcekler geziniyor” ÅŸeklinde aktarmaktadırlar.  Belirtiler otururken, yatarken veya uzanmış istirahat ederken daha kötüleÅŸirler. Huzursuz bacak…

"Huzursuz bacak sendromu ve varis arasında ilişki var mı?"

Güneş fobisi hasta ediyor

EksikliÄŸinin ciddi boyutlara varan hastalıklara yol açtığı D vitamini, vücudun ihtiyacı olan ancak bu ihtiyacın dışarıdan saÄŸlanmasının mümkün olduÄŸu bir vitamindir. D vitamini eksikliÄŸi, yiyeceklerden saÄŸlandığı gibi yaklaşık yüzde 95 oranında güneÅŸten saÄŸlanır. Son yıllarda giderek artan kanser vakalarının ardında yatan önemli faktörlerden birinin güneÅŸ fobisi olduÄŸunu gösteren birçok araÅŸtırma var. Besinler ve güneÅŸ bir ekiptir Konuyla ilgili Türkiye’nin ilk fitoterapi eÄŸitimi alan tıp doktorlarından Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit AktaÅŸ, “Koruma faktörü 30, hatta 50…

"Güneş fobisi hasta ediyor"

Tatilde gözleri tehdit eden 6 alışkanlık

GüneÅŸe ÅŸapkasız çıkmakGüneÅŸin zararlı ultraviyole ışınları gözlerde batma ve yanmanın yanı sıra katarakt oluÅŸumuna ve sarı nokta hastalığına yol açabiliyor. Bu nedenle güneÅŸ ışınlarının en etkili olduÄŸu 10.00-16.00 saatleri arasında mümkünse dışarıya çıkmayın. EÄŸer güneÅŸe çıkacaksanız geniÅŸ sperlikli ÅŸapka ve güneÅŸ gözlüğü kullanmayı ihmal etmeyin.  UV blokajlı güneÅŸ gözlüğü kullanmamak GüneÅŸ gözlüklerinde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, gözlük camlarının ultraviyole ışınlarını bloke edebilir özellikte olmaları. Unutmayın ki güzel görünümlü, ancak ultraviyole koruyuculuÄŸu olmayan güneÅŸ gözlükleri…

"Tatilde gözleri tehdit eden 6 alışkanlık"